"Finns inga ord."

Vilken bisarr situation jag har hamnat i. Att bli sårad av något någon säger, som inte ens är riktat till mig, utan råkar bara handla ett mycket känsligt ämne, där jag tolkar och tar åt mig. Det går inte att greppa hur urbotat dumt det är att hantera något sådant.

Där sitter jag alltså och gråter över något som inte ens var riktat till eller om mig. Varför måste jag då bli ledsen? För precis som en annan händelse tog jag åt mig. Men om det är såhär jag tänker reagera varje gång det ifrågasätts är det egentligen någon mening med att fortsätta försöka? Vill jag egentligen ge upp? Är det därför jag håller på och fånar mig som jag gör?

Fruktansvärt bisarrt. Nu är jag irriterad istället för ledsen (vilket jag antar är en bra sak). Åh, alla ord jag skulle skriva lät mycket bättre i huvudet när jag stod och diskade nyss. Solen är tillbaka och jag har fått fundera. Ska äta lunch och sen vet jag inte, dra ner på stan kanske. Sen blir det föreläsning; algoritmer och datastrukturer. Oj oj oj, nästan glad.

spel, spel, spel; budget

Uhoh! Kom på att jag fick App Store i och med en uppdatering. Laddade ner Twitter (fd. Tweetie app), och sen upptäckte jag massor av spel. OM NOM NOM! Har spelat igenom några demos, kolla upp trailers, läst recensioner och funderat. Sen hade jag plötsligt köpt två stycken, fått ett gratis och jag har planer på att ladda ner åtminstone tre till. Jag funderar på att skriva om dem på Myskoteket när jag kört igenom det första. Då blir Tomb glad! Fast först ska jag skriva klart allt annat jag lovat...

Här är lite länkar till demos jag körde och är sugen på: Jane Croft; The Baker Street Murder, Phantasmat, The Mystery of the Crystal Port och Cogs.

Verkar dock vara en ny sorts peka-klicka-genre jag själv aldrig har provat på. Du ska hitta objekt som står på en lista för att kunna komma vidare. Här finns inga röster eller att du själv får springa runt. I mina vanliga peka-klicka så gäller det att kombinera objekt, springa runt och föra dialoger. Men ja, de här spelen är budget. Det är inte Syberia eller The Longest Journey vi pratar om. Ohoho! Och Cogs är ett mysigt steampunk-pussel. Fast det är lite fusk, för det har jag faktiskt redan spelat hemma hos Andreas. Älskart<3

Jag får återkomma med mina tankar när jag kört igenom de andra!nu i sommar

Till sommaren ska jag förhoppningsvis få jobba på biblioteket i Åkersberga juli-augusti. Det är tre fina personer där som ska gå i pension och de kommer behöva mig att rycka in :3 Är så himla glad~ saknar mitt bibliotek och alla där. Det här betyder dessvärre att jag antagligen kommer att bo hos mina föräldrar när jag jobbar, och bara vara i Uppsala på helgerna. Men hela juni är jag kvar så passa på att planera in massor av skoj med mig!

En sak som däremot är bestämt, om jag nu faktiskt kommer in, är att plugga i sommar: Förberedande kurs i programmering och datalogiskt tänkande 3hp Dagtid, Internetbaserad distansunderv, Halvfart (50%), Fristående kurs, Kungl. Tekniska högskolan, Stockholm. Jag känner att jag behöver få bättre koll på programmeringen. Massor av sådana kurser kvar på utbildningen. Oj oj oj... jag vet att man egentligen ska vara ledig och slappa på sommaren men jag känner mig tvungen.

Annars är jag bara fruktansvärt sugen på att baka! Som vanligt. Tentavecka och jag har faktiskt pluggat ordentligt idag. Ehe!


p.s. Alla skyltar på biblioteket där hemma är skrivna i gemener nu<3 Nom!galenskap!

Då har det hänt till slut. Jag har skaffat ett kort på Friskis & Svettis. Heh, tycker om hur skärmen speglas i kortet. Ikväll blir det förhoppningsvis spinning med Karolina och Emil.


Kladdkaka i mikrovågsugn

Det gick inte så himla bra är jag rädd. Tog ett recept för kladdaka i mikro, halverade smeten och hade i formen. Tyvärr visade det sig att vara för mycket smet! Då blev resultatet såhär. Fast den smakade gott... men efter en halvtimme var kakan stenhård. Nu var det väldigt länge sen jag gjorde det här men tyckte jag skulle dela med mig ändå. Bakning är roligt att experimentera med men det kan lätt gå fel. Ungefär det som är moralen av historien.

 


mat & bak

Jag vet att jag säger att jag bara kan baka och inte kan laga mat. Det är klart att jag kan laga mat. Åtminstone såna rätter som vem som helst kan göra, typ, koka pasta och göra en tomatsås till. Problemet med matlagning, för mig, är att det är mycket känsla och improvisation som gäller för att det ska bli riktigt bra. Det går såklart att följa recept och få det lyckat men det är ändå en hel del spontanitet som spelar roll. Med bakning ska alla mått vara exakta. Det är tekniskt och metodiskt, jag känner mig mer bekväm med det än att laga mat.

Trots detta så ÄLSKAR jag att kolla på matprogram, läsa om mat och klipper sönder alla mattidningar på jakt efter recept jag önskar att jag kunde prova.

Nigella Lawson, Top Chef, Top Chef Just Desserts, Man vs. Food, Gordon Ramsay, Jamie Oliver, Masterchef/Sveriges mästerkock, Leila Lindholm, Hell's Kitchen och Per Moberg är några viktiga källor till min dos av mat och bakning :3 Sen en hel del bloggar. Mmm! <3

(Sen så spelar nog min 'sweet tooth' en stor roll i att jag föredrar att baka ;3)

rullar~

Såhär i efterhand känner jag mig bara lite arg och "fit for fight". Pfft! Akta er, idioter där ute i världen. Yeah! ;c

hoppsan!

Pubrunda med min "klass". Ingen av mina vänner från programmet var där, förutom Jerry, Michelle och Mikaela som jag räknar som bekanta. De var snälla och awesome. Jag drack på varenda nation förutom den sista, Snerikes. Detta för att det var klubb där och jag ville inte med. Försökte gå till Kalmar men de hade stängt, antagligen pga. Standup. Åkte hem, Grät på IRC, stekte bacon och äggröra, rostade bröd. Brita ringde upp. Mys. Hanna och Samantha stöttade mig. Nu är allt bra igen.


Ska rosta lite mera bröd.

Visstja. Ringde Riktiga-Hanna. Hon höll helt med mig om noshörningen ;_; Stackars noshörning. Var fint att få prata lite med henne också.

Rosta bröd var det ja! Jag-imorgon kommer hata jag-nu för örvrigt... huhu.


Allt som allt... så mår jag bra. Är glad över att ha mina vänner som jag har. Så desu.

RSS 2.0