Kalla tår och inte alls glad

Grr! Blev spontant bjuden på en kväll hos en klasskompis, där vi skulle öla, lösa uppgifterna som skall presenteras imorgon och spela lite. Går ut till bussen för att åka ut till Stenhagen och handla, och jag är som vanligt för tidig. Sen är bussen grymt försenad. När den var 8 minuter sen bestämde jag mig för att skita i allt och gå hem igen. Knapp en halv minut från att jag lämnat busshållplatsen swooooshar bussen förbi...

Mina tår är iskalla ,_, För att se på den ljusa sidan så fick jag frisk luft, njuta ev en misstänksam vårhimmel och söt snö. Men jag är ändå arg! Tänker protestera och göra arm choklad med Amarula. Yeah!

Tum-tum sad.

Jag tror att jag helt enkelt har slutat bry mig. Undviker noga att tänka på allt som egentligen oroar och skrämmer mig just nu. Istället dricker jag te (inte just nu tyvärr men annars!), flyttar runt olika högar i lägenheten och... ja. Det är just det. Jag gör ingenting som jag vill göra. Var förstås över till Brita och Karolina med deras respektive karlar. Jag vann på canasta :'3 Otroligt. Var mycket trevligt och jag hade stannat längre men min mage ville inte sluta värka. Jag var glad att få komma ut och bryta mönster.


Uuuhhh....

Är uppe tidigt idag eftersom min föreläsning börjar klockan 8. Hädelse! Brr! Men jag har gjort en termos med te som jag ska smutta på. Oh yeah. Uuuuuuhhh... Vill hemskt gärna somna om bland mina moln~ Annars känns det mest såhär:



Listmästare

Dricker ljummet te och skriver listor. På allt möjligt egentligen. Saker jag vill baka, köpa till det lilla kök jag har, kläder som jag tycker är fina, bloggar jag ska läsa noggrannare, foton jag tycker om och motiv jag vill fotografera och så fortsätter mina listor i all oändlighet.

Är egentligen inte orolig för CSN, för det finns inget jag kan göra åt det just nu. Kan bara vänta på mina resultat från tentorna. Åh, vill gå på teater och gå med flickorna på tearoom i Gamla stan :'>

mrrf

Jag är så himla trött. Vill krypa ner i sängen och ta en liten lur men det går inte. För jag ska till Hampus och göra paj :3

jobbintervju

Jag har sökt ett jobb som kanske inte ens blir av. ULs huvudkontor har haft funderingar på att externt ta in någon som kan ersätta deras receptionist. Hon råkar vara Emma :3 Så hon hörde av sig och frågade om jag var intresserad vilket jag var! Är tacksam att hon tänkte på mig. Efter lite mer än en månad så bestämde jag och Jeannette, personalansvarig på huvudkontoret, möte för att få ett ansikte av varandra och prata lite.

Jag tror hon var intresserad och verkade tycka att jag var en trevlig och vettig tjej, men hon förklarade att de kanske inte ens skulle skapa den här extratjänsten. Den skulle innebära att jag hoppar in när Emma har semester eller plötsligt inte kan komma in en dag.

Självklart håller jag tummarna för att de beslutar sig att köra på det här och att de väljer mig men vi får se. En sak som slog mig när jag gick till intervjun var att hur behändigt det vore att ha en färdig mapp med kopior på nödvändiga papper som kan vara bra att ha vi en jobbintervju. Ibland på intervjuer så kanske det behövs ett extra CV eller betyg fastän de inte bett en att ta med sig det. Då är det bra om man har tänkt i förväg och "just in case" tagit med.

Därför har jag satt ihop en egen nu (lagom i efterhand…). Har ni en sån mapp eller liknande?

Chokladkaka für alles!

Jag tänkte dela med mig av ett recept som jag anser är mitt personliga "Bästa recept 2010". Det är en glutenfri chokladkaka som inte använder någon som helst specialingrediens, tex. dyrt och omständligt glutenfritt mjöl. Istället är det ingredienser som är vanligt för en kaka. För någon gång i livet kommer en glutenintolerant person på besök och man vill bjuda på en kaka. Det är hur mysigt som helst med hembakat istället för att köpa såna där frysta kanelbullar. Då kan den här chokladkakan vara en bra idé \o/

Receptet är dock anpassat för en form på 16", finns att köpa i aluminium på mataffärer, men om du dubblar satsen så kan det gå bra med en form på 21"-24". Kakan går att frysa och den kommer med en underbar glasyr som ska smetas på innan servering. Tyvärr har jag ingen bild :<


Glutenfri chokladkaka

Kakan
150 g mörk choklad
1 msk smör
1 1/4 dl socker
3 ägg
1⁄2 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt

Glasyren
50 g choklad (vad du föredrar, men går aldrig fel med en mörk!)
2 msk smör
1 msk mjölk
1 msk honung
1 krm vaniljsocker
Florsocker

Sätt ugnen på 175 grader och smörj formen med smör eller vad du föredrar att smörja med. Smält chokladen med smöret i vattenbad (lägg choklad i en värmetålig skål och sätt den över en kastrull med vatten som du låter koka upp) och rör tills allt har smält. Lägg i socker och salt i chokladen och ta av skålen från kastrullen och rör runt till sockret har löst sig.

Tillsätt ett ägg i taget! Mycket viktigt eftersom det blir väldig slemmigt att röra runt allt på en gång. Skaka i kakaon. Om smeten ser ut att vara glansig och len så är den färdig. Häll smeten i formen och ha den i ugnen i ungefär 25 minuter. Akta så att den inte blir torr! Låt kakan svalna en kvart. Om du ska frysa den så gör du det nu. Om inte så kan du sätta igång med glasyren.

Smält chokladen med smöret som du gjorde innan. Ta bort skålen från kastrullen när allt har smält och häll i mjölk, honung och vaniljsocker. Låt glasyren svalna något innan du brer ut den över kakan. Toppa med florsocker om du vill eller ha på annat trevligt.

lotusXL

Kom på att jag ska blir duktigare på att göra mig hörd. Och efter att ha sett och läst lite av mina vänners bloggar/twitter/etc. så känner jag mig sugen på att själv fortsätta :3

Det här är min nya kopp jag ska dricka te ur. Den är från Indiska och är jättestor! På kvittot stod det att varan hette "LOTUS XL MUG". Nom! Mycket lovande! För övrigt så måste jag leta rätt på saker att sätta upp på väggarna här hemma. Det är pinsamt och smärtsamt tomt.. Är sugen på Fawkes och Codex. Ehe!

tvåtusenelva

Några korta nyårslöften. Egentligen är jag sämst på såna, men tänkte att istället för att slaviskt följa dem så ska de istället fungera som riktlinjer. Då bör det gå ganska bra. Hah, lägg märke till mina ordval...

- Skriva oftare på Myskoteket. (Då kommer Tomb bli glad :3)
- Promenera då och då.
- Ta tag i studierna i tid och gärna spendera många långa timmar på det!
- Sen slänger jag in att jag ska försöka fota och lägga upp på bilddagboken och Flickr oftare. Alltid trevligt!

Ingen aning om jag kommer att hålla det här men det känns bra att få det satt i pränt. Nu ska jag sörpla te och stirra på Andreas tills han hittar på något roligt. Som att spela Epic Mickey.

God fortsättning allihopa! Lycka till 2011.



RSS 2.0