en ovillig paus från allt?

Min MacBook är på reparation. Jag ringde verkstaden idag, och topcasen behöver bytas ut. Det kommer att gå på några tusenlappar men det är skit jag får ta. Det värsta är att min har erbjudit sig att betala hela summan! Det får mig att må sämre än vad jag redan gör över min klantighet. Nåja. Får tillbaka den nästan exakta summa jag behöver på skatten... Så uh, ja. Det är därför jag inte är online. Alls. För datorn jag skriver på nu är "familjens" (min gamla skoldator lol) och där kan jag inte sitta lika mycket som jag annars behöver.

Jag har överlevt min första av två arbetsveckor på Reneriet. Det har gått bra och det går förhoppningsvis ännu bättre när vi startar igen (imorgon!). De är helt okej. Känner mig som en tråkig svensk tjej, som helst vill sitta ifred i ett hörn och bara sköta mitt jobb, men nej nej, jag ska föra samtal med alla och vara en av dem. Haha, jag har blivit som en svensklärare för en kille. Eller ja, han är väll åtminstone 30+. Han övar sin svenska på mig. Det är väll helt okej men jag har fortfarande svårt att släppa mitt svenska arv som har en inpräntat personlig bubbla. Den spräcks dagligen :( Förkylning också. Jepp. Jag har varit lite sjuk de här dagarna men nu har snuvan kommit så den är strax över. Jag hoppas att jag fick den pga. att jag fick gå i regnet utan paraply i tre dagar, och inte för att jag städar hytter.

Jobbet på biblioteket har också gått bra men jag har bara två lördagar kvar där, och sen 7 arbetsdagar i augusti. Det är sorgligt, jag vill inte lämna mina tanter. Kan helt ärligt säga att jag kommer att sakna dem. Pah. För varför ska jag sluta på biblioteket? Jo! Jag har fixat en lägenhet till hösten i Uppsala! Ska bara se till att komma in på UU nu så är höstterminen fixad.

Vad mer har hänt? Min lillasyster har fyllt 18 år. Stor tjej nu, men hon kommer alltid att vara en liten plutt. Mina syskon och jag samt brorsans flickvän gick tillsammans på vår kusins studentskiva. Det blev faktiskt riktigt roligt att gå ut med dem. Lite konstigt att se sina syskon fulla dock. Och lillasyster hade en stor fest här hemma i huset, men jag flydde till några vänner och en grillkväll istället eftersom jag inte fick/kunde sova hemma.

Vet inte vad mer jag kan säga? Är stressad för min sista vecka på universitetet. Inte färdig med min uppgift. Samt att lektionerna sker så att jag bara kan vara där en timme för sen måste jag rusa till Slussen och jobba.

Tack för idag.


syberia - bra grejer

Jag kollade igenom TGWTG och hittade en video som handlade om musiken från Syberia. Ett av de bästa äventyrsspelen någonsin! Ja, det är det. Benoit Sokal, White Birds Production och awesomeness. Jag hade helt glömt bort den sång som operasångerskan sjöng i en sekvens, och den finns på riktigt. Alltså, det är inte en sång framställd för spelet utan som har plockats in.


Очи чёрные (översatt: Dark eyes). Från början var det en dikt av en ukrainsk diktare Yevhen Hrebinka, och senare omgjord som text för en låt av en tysk kompositör, Florian Hermann. Och jäklar, när jag kollade upp det här på Wikipedia så har den en lång lista där den dykt upp! Fantastiskt. Men jag kommer alltid koppla den till Syberia.

Längtar till juli för det är då den tredje delen av spelet släpps. Går att förboka i spelbutiker som har något sorts vett att beställa in det.

Här är original dikten - på engelska.
1.
Dark eyes, passionate eyes
Burning and splendid eyes
How I love you, how I fear you
Verily, I espied you in an ill-starred moment
2.
Oh, not for nothing are you darker than the deep!
I see mourning for my soul in you,
I see a triumphant flame in you:
A poor heart immolated in it.
3.
But I am not sad, I am not sorrowful,
My fate is soothing to me:
All that is best in life, God gave us.
In sacrifice I returned to the fiery eyes!

 


en snabbis

Hej hej hallå, läget? Bra bra tack. Såatte. Jag är olyckligt mycket försenad med min uppsats och det skiter sig, men jag ger inte upp. Det är inte sån jag är. Allt blir så bra så! Pimplar billig energidryck bara för att sen lägga mig och sova. Det är lite coolt, att ligga där klarvaken och sakta känna hur paniken stiger i takt med hjärtat. Hahaha.. ska sluta dricka det här snart.

Var var jag? Jo! Plugg! Fifan :D På torsdag blir det bottenUppcon med folk! Laser here we gooooooo~

Annars är jag väll rätt glad. Det är fint. Har kommit igång med motionen och konditionen men vikten är som den är. Jag kommer kanske att få några pass på jobbet i sommar, om jag har tur. Ska försöka skriva ett till inlägg en annan dag i veckan (när jag inte är så här kanske?). Bjuder på en bild också;


RSS 2.0