Engelska chokladmuffins

Den här morgonen fick jag ett ryck och ville baka muffins. Inte såna där stora muffins (även kallade cupsakes pga. sin glasyr och maffighet etc.), utan jag ville göra små. Riktigt små och kompakta! Bara att ta en, gapa och svälja. Nej, tugga också men jag tycker det känns som i den ordningen.

Choklad skulle det vara också. Jag rådfrågade en receptbok och voilá; Engelska chokladmuffins. 12 stycken, perfekt! Passar en vanlig stor muffinsplåt. OCH OM NOM NOM, kakao + chokladbitar!

Jag körde rätt av receptet och lade varken till eller drog ifrån, eftersom jag inte orkat analysera. Min familj sa att "dina muffins är äckliga" och i min familj betyder det "äckligt goda" (När det gäller min bakning). Så woot. 5 av 5 toastskivor.

Här är receptet, bild har ni nedan;

Engelska chokladmuffins 12 st (Beror på hur mycket smet du har i varje form och dess storlek. Men om du är lika awesome som jag så blir det 12 stycken)

150 g mjukt smör eller margarin
1 1/2 dl strösocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
3 msk mjölk
100 g grovt hackad choklad (Vilken sort du vill! Jag tog mörk :3)

Värm ugnen till 200°C. Gör iordning plåten med muffinsformar så har du det gjort.

Vispa smör och strösocker vitt och poröst. Vispa vispa vispa! Tillsätt äggen ett i taget och rör om.

Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och vaniljpulver i en separat skål. Blanda sedan ner mjölblandningen i äggblandningen tillsammans med mjölk och den hackade chokladen. Rör ihop allt till en jämn smet. (Här vispade jag allt, vilket inte är så bra pga. fluffigheten, men jag var lat för stunden.)

Fördela smeten i muffinsformarna. Använd två skedar för att skopa upp smeten och sen få ner den i formen. Grädda  i 15-20 minuter eller tills muffinsen har höjt sig och känns fasta. En smaksak.


Inser att jag borde ha tagit ett foto för att bevisa hur små och kompakta de blev; istället får ni en bild på högen av goodness! Hålen är chokladbitar som sjunkit ner när de fått kallna.


frågor som jag inte får svar på just nu


  • Kan jag sälja gamla skivor som jag aldrig lyssnat på? Gamla skivor som jag en gång lyssnat halvt på men som jag inte tycker om längre? Gamla skivor jag en gång gillat, tyckt bra om, men inte längre? Kan jag göra mig av med såna gamla skivor?

    Musiken; hur ska jag göra egentligen. Jag vill bara bli av med skiten.

  • Hur är det med böcker? Pocket eller inbunden? Kasta?

    Åh vad jag tycker om böcker!


999-9:9

Åh vad synd att jag missade att publicera det här inlägget så det kunde bli just 09:09. Nåja. Det fär fortfarande 090909! Jag har spenderat min morgon med att läsa Dantes Komedi, svara på mail och tradera-auktioner, och jag har till sist öppnat min fåniga handbok om datorer. Hah! Försöker ta mig igenom lektionerna online men det är så fånigt..

Sen så är jag trött på att vara en fejkblond. Orkar inte färga hit eller dit och utväxten blir bara mer och mer. Min riktiga hårfärg är inte vad jag minns den, t.o.m min mor håller med mig. "Du har blivit så mörk!" Så vad ska jag göra? Försöka färga det något sånär som min riktiga? Fortsätta blondera? Klippa det vill jag dessutom göra. Jag gör aboslu inget med mitt hår under sommaren. Det är ingen regel som jag har utan snarare en tradition eller bara en fixidé.

Hunger. Ska leta mat. Sen blir det föreläsning om antikens makt och tragedi.

Edit: jag vill ha nya kläder ;_; gief.

Ingen risk för lästorka

Såhär ser det alltså ut; min hög av kurslitteratur som inte är fullständig på långa vägar. Inte ens full för den första kursen! Men tack och lov så ska jag inte läsa alla böcker från pärm till pärm. Phew :3 Annars så går det bra. Jag har också börjat komma in i matten och det känns kul att den går bättre nu än på gymnasiet. Hah. Min lärare är från Göteborg så allt är glatt och roligt. Eller vänta va? Nej, men hon är trevlig. Alla på kursen är sansat seriösa och det är helt enkelt en fin stämning. Inte klokt hur 2 timmar av matte kan bara flyga iväg sådär.


Funderar på te eller något onyttigt snacksigt. Hm.

koma

Inatt sov jag ovanligt dåligt. Vaknade upp några gånger, vred och vände på mig, drömde idiotiska saker. Vet ni, jag drömde inget knasigt eller skrämmande som det brukar bli. Nej då. Det är därför det blev så konstigt att drömma om andra saker. Dessutom vaknade jag av att någon skrek mitt namn. Så gick alarmet igång och jag försökte snooza, men då vaknade jag till av att någon hade klappat med händerna.

Så kom jag på att jag blir extra spattig och paranoid när jag fått sova dåligt. Jag fick helt enkelt kliva upp ur sängen och börja dagen trots huvudvärk och potentiella mördare under sängen.

Jag skriver den här osammanhängande texten i min jakt på kläder. Har inga byxor kvar, inte ens några trasiga. Usch.

GODMORGON VÄRLDEN. PFFT.

RSS 2.0