sånt där knas om böcker

En idé till ett framtida yrke: bokdeckare. Jag letar helt enkelt upp böcker! Skämt åsido (drömmar desto mer), så är det vad jag spenderade en del timmar av min söndagskväll med. Jag ska ta allt från början:

Det började med att jag efter ännu ett ångestfylld avsnitt av The Vampire Diaries. (lite kul var det i och försig. Bad-guy-vampyren låg och läste en bok ur Twilight-serien och dissade den totalt. Han ansåg att Edward var "whipped" och att han saknade den gamla goda tiden med Ann Rice. Det var najs.) Jag visste sen tidigare att tv-serien är baserat på en bokserie som ska ges ut på nytt just pga. tv-serien.

Jag fick för mig att kolla upp författaren på Wikipedia. Där upptäcker jag att Vampire Diaries gavs ut tidigt 90-talet, och plötsligt dycker ett omslag upp i mitt huvud! Det kan inte vara från sagda serie. Eller?

Sagt och gjort, så börjar jag kolla upp de svenska utgivningarna av serien och finner att de inte stämmer överens med bilden i mitt huvud, ändå kan jag inte helt utesluta att det kan vara från samma. Finns olika utgivningar och omslag så jag måste hitta mitt omslag för att kunna vara helt säker.

Det enda jag minns är ord som "strid" eller "striden", "kamp" eller "kampen". Efter flera sökningar i både Google, Wikipedia och bland jämnåriga vänner så har min panik växt sig större. AAAAAAHHHHH moar like it. Jag kunde inte hitta den! Den frustrerade galningen, dvs. jag, gnällde för alla, och istället för omslaget i huvudet så dök det istället upp "midnatt". Huh. Det var som fan. Jag får flera träffar på ordet "midnattsstriden", och se! Mitt omslag! Ta-da!

Helt värdelöst egentligen fast jag kom fram till att flera saker. a) Jag vet nu att det inte var Vampire Diaries som jag som barn klämde på i bokaffären men inte vågade köpa b) Jag hade nu fått reda på en titel, författare och bild som jag aldrig kunnat koppla c) Jag kommer inte att läsa böckerna i serien eftersom jag läste summeringarna på Wikipedia. Den verkar otroligt nog sämre än tv-serien! d) Jag är rätt knasig.

Nåväl. Kanske borde satsa på Ann Rice istället, eftersom jag inte läst något alls ur hennes vampyrhistorier.RSS 2.0