verkar vara roligt

Pengar, pengar, pengar. Jag tycker att CSN kan bevilja min ansökan snart så jag vet att jag kan betala mina böcker. Så tills dess måste jag hålla hårt i de jag har kvar. Så det är verkligen inte läge att surfa runt och kolla på saker jag vill ha!

Som en biljett till abingdon boys school konserten som är den 6e november. Jag gillar deras musik. Peppig.

Eller 20th Century Boys live filmerna; de första två ät utgivna och jag vill inte se dem nerladdade.
Jag kommer inte orka om det blir knas med filen eller subsen, ge mig dvdn. Hypade jag inte den för länge sen? I de första inläggen på den här bloggen om jag minns rätt. Ajdå, över ett år sedan.

The Guild. Åh Felicia Day.


(Laddade upp Tomodachi istället för bilder till allt jag nämnde. För att 20th century boys är det jag längtar mest efter.)

time for a pop-quize

Min mor och jag gjorde för någon vecka sen sylt och marmelad på massor av bär som växer i trädgården, och skogen här i närheten. Det var smaskens att få smaka på det idag. Alla burkar har fått stå och vila.

Min höst är bestämd, jag menar att det är bestämt vad det är vad jag ska göra med den. Jag kommer att läsa litteraturvetenskap I 30hp på helfart på Stockholms Universitet, datakunskap på distans och även matematik c på Komvux här i Åkersberga. Samtidigt hoppas jag få några pass på jobbet om de vill ha mig. Det kommer bli stressigt (hoppas jag inte), men allt är nytt. Universitetsvärlden är snurrig men jag kommer klara mig!

Så jag gjorde lite test som jag hittade på internet för att besluta mig om hur jag fungerar, eftersom min gymnasietid bara visade mig ytligt hur kugghjulen snurrar :<

Enligt dessa test är jag en 'visual learner', jag använder mig av färger och bilder, diagram och listor. Hur det här testet egentligen är pålitligt vet jag inte eftersom Andreas klagade över hans resultat medens jag tyckte det stämde ganska bra. Avgör själva.

Även att min vänstra hjärnhalva är den dominanta i mitt tänk och sätt. Det här tycker jag är konstigt eftersom att knappt hälften av alla saker på listan stämde in på mig. Det kanske är så att de punkter som stämde var så pass dominanta att min vänstra hjärnhalva segrade över den högra.

Nyfiken över hur du tydligen fungerar? Här är länken för hjärnan och här är den för studerande.

around the moon

Med risk för att låta på något sätt kliché eller euforisk så har jag haft en underbar och magisk promenad. Det var 16,6 plusgrader ute, fortfarande ljust i horisonten och stjärnorna var på väg fram ur mörkret. Molnen flöt och månen, waaaaaah månen var stor, rund och strålande gul. Inte för att det är månen som lyser utan solen och det reflekteras, men jag vill inte dra upp det här.

Jag tog med Andreas till fältet här i utkanten/bredvid Flogsta och gick längs vägen runt den. Jag fick en alldeles egen månskugga. Det var awesome och jag lekte att jag var en äventyrare. Inte lika coolt som när jag låtsas vara astronaut, men precis lika underhållande.

Fältljud och en fin himmel. Varma nätter. Så det är ungefär det här jag tänkte på när vi promenerade dit och tillbaka. Nu ska jag skära upp kärleksmums. Nu har jag ätit kärleksmums.

ett råd

Min nya fina tröja skulle tvättas i 30 grader men jag slängde in den med all annan tvätt på 40 grader. Tydligen skulle tröjan krympa med 5% också. Den är helt stel :<

Så idag har jag lärt mig att inte köpa märkeskläder som jag kan förstöra i tvätten.

Närcon

Så här i efterhand inser jag hur bra dagarna var i Örebro. Det var inte alltid solsken och pepp, men överlag så kändes det awesome. Rosalis, UC-festen med släppet av hemsidan, grillmästarna, knasigheter och solen när den väl var framme; lite småsaker som var fina. Själva konventet som i system och planering lyckades inte.

Blir ingen längre text om Närcon eller ens någon fin lista! Jag ska hosta färdigt och filosofera.

RSS 2.0