besök&serier

Sådär kortfattat kan min dag beskrivas som konjunkturen. På topp men direkt ner till botten. Får hoppas kurvan ordnar sig till imorgon. Orkar inte leta fram kameran och fotografera mina fynd, så en hederlig gammal punktlista får komma till istället.

  • Studiebesök på Natur&Kultur. Det var jätteroligt och mycket intressant. Det var trevliga damer som arbetar där. Gratis frukost, penna och anteckningsbok dessutom.
  • Gick runt och fönstershoppade i Täby centrum med Sofie och Malin. Choklad-milkshake om nom nom! Solen skiner.
  • "Hämtar" Tomb på Centralen. Fixar ett lila åkkort till honom och åker vidare till Gamla stan.
  • På SF-bokhandeln träffar vi Deliana. Vi lär oss skillnaden på roman, romans och sci-fi. Jag köper en bok.
  • Byteshandel sker på Serieteket och mina bästa fynd var två böcker varav den ena ska skänkas bort igen. Det bästa fyndet måste ha varit en R.E.M-LP!
  • Teater med min klass. Tre systrar av Anton Tjechov i en modern tappning.


Hemma. Åh så skönt. Synd att jag har plugg. För övrigt så sätter spx09 igång på riktigt imorgon, så jag kommer inte vara online i helgen. Åtminstone inte lika mycket som jag annars är...Fint att teckensnittet ändras i punktform.

"Men du ska väll röka!"

Idag när jag väntade på bussen så kom en äldre man med rullator fram till mig och frågade om jag rökte. När jag svarade nej, blev han jättearg och tyckte att jag måste vara en sån som röker. Han gick därifrån i ilska, rytandes om hur alla röker men inte han och tvärtom eller hur det var. Efter en stund plågade han en tjej över att hon skrattade åt något i sitt telefonsamtal. Bad henne skratta åt ett annat håll. Jag bör förklara att han var på andra sidan av busskuren.

Suck och trötthet. Kanske ska sova snart.

rosablåkallvårkväll

Men de glöder. Skorsten, byggnader,
vattentornet. De glöder. Solen syns
på deras yttre. Som gatlyktorna; den varma gula färgen.
Jag vill också vara där, nå
upp.
Jag vill också glöda i den här staden.

Ibland är jag bara tyst på tåget men idag flödade allt som vatten.

drömanalys

Inatt drömde jag att jag väntade på döden. Jag var inte ensam men kan inte minnas personerna som var med mig. En svag förnimmelse om att allt bara var en konspiration, vi sov på nya platser varje natt, väntade. Monstret skulle ta oss en efter en och till sist mig. Döden skulle komma.

Knasigt. Och nej, vi spelade inte schack.

tider

Studenttider. Igår hade min klass sin studentskiva, som börjades med en middag och föräldrar. Det var riktigt trevligt att få se hur mina klasskamraters föräldrar såg ut. Särskilt fascinerande var Jonis föräldrar för de var precis som han; tysta och för sig själva. Efter ett alldeles för lång bildspel jag satt ihop och försenad mat, så kunde föräldrarna gå och partyt kunde börja. Jag var en modern tappning av Tant Brun (alternativt trädet i Väntan på Godot). Det var skoj att så många fina personer dök upp, tack. Jag hade skoj vilket många har kommenterar nu i efterhand…

Min studentmössa låg i brevlådan och väntade på mig. Att lägga ut 600 kronor på en mössa jag ska ha två gånger känns inte värt men nu har jag en.

Har höjt mig i två ämnen och sänkt mig i lika många. Blir till att plugga duktigt nu.

Min far fyller år idag vilket betyder att det är tårtkväll sweet.jag hade tur

För saken är den, att jag läste tre kapitel av boken, vilket inte var tillräckligt, och somnade sen. Jag försov mig dessutom och skyndade till en buss som jag inte visste när den skulle gå. I tid till lektionen kom jag, bara för att få veta att boksamtalet är på fredag. Idag tittade vi bara på Ricky Gervais och hade betygsamtal. Jag mumsade smörgås och te. Tydligen kommer min studentmössa den här veckan. Den här dagen känns bra hittills.

Tillbaka till skolan; dags för litterär gestaltning.

en sån där vårbörjan

Efter en smärre undersökning som Tomb gjort har jag insett att min attityd på den här bloggen måste förändras. Ord som ’irriterad’, ’projektarbete’ och ’ska’ måste reduceras. Ett första steg kan vara att jag skriver om saker jag gjort och inte ska göra. Jag har till exempel gjort en mycket grovt skriven rapport idag; den kommer att renskrivas imorgon och lämnas in på fredag. Listan på skoluppgifter har uppdaterats, min ansökan för vidare studier har skickats, införskaffat en brevkorg och jag har dessutom nästan kommit på vad det blir för litterär karaktär på min studentskiva (som är på torsdag!).

Spännande, eller inte. Söker efter virus på min externa och sen ska jag läsa en bok tills den är utläst. Har boksamtal imorgon hoppsan! Anansi Boys av Neil Gaiman. Mmm, kommer åtminstone att bli en trevlig läsning.

Så säg god natt och gå.

Bytardagen kommer snart

Så härligt! Äntligen kan jag bli av med gamla böcker och manga som jag inte orkar ha kvar, eller lägga upp på tradera och sånt. Kom till Kulturhuset i Stockholm den 23e april klockan 16-19. Bytandet kommer att ske i Läsesalongen. För att förstå hur bytandet kommer att gå till, föreslår jag att du följer den här länken.

Ses där.

fan fan fan

Se där. Intressant. Det är som om dom dragit lott.

b'www

Jag är irriterad. Något så enormt irriterande. Sitter i datasalen där mitt projektarbete ska visas upp och väntar på mina tre kamrater i brott. Vi börjar inte än så det är inte dem jag är irriterad på, utan det är alla andra som inte ska vara här inne som får mig att blänga. Låt bli! Gå till datasal två istället. Det här är min diktatur. Jag insåg precis just nu att min skola kommer ha tillgång till min bloggadress så det är mycket möjligt att de kan tänkas gå in och läsa den = läsa det här inlägget. Till och med mina lärare kommer att kunna snoka. Vilken tur att jag inte skriver så privata saker. Blir värre om de upptäcker att jag skippade skolan för att sitta i solen och äta glass, eller drog till Uppsala för att snoka.

Jag vill ha glass något så enorm mycket. Kunde ha vårjackan idag igen även fast det är alldeles grått och mörkt ute.

Men en uppdatering är väll på sin plats?

Som så många andra deltog jag i högskoleprovet och fick en poäng som jag inte är nöjd med, men inte heller alldeles förtvivlad över. Känns dumt att tälta något som jag kan göra om i höst. Den exakta poängen kommer jag få om 3 veckor så till dess är det egentligen bara att ignorera min egen uträkning. Det nationella provet i svenska b var jag klar med på en timme. Vet inte om det är bra eller dåligt, nervöst. Men vi fick skriva på datorer så det gick säkerligen fortare än för handskrivarna. Annars så går skolan rätt bra för mig just nu. Har ett tal att skriva under lovet, fixa två uppgifter i digitalt skapande och sen läsa i boken för engelskan.

Framtiden börjar se ljus ut och livet fortsätter. Som vanligt. Det är vår.

palindrom

Jaha, då var det dags att komma ut ur den artistiska garderoben. Läskigt! :<<<< Här följer länken till mitt projektarbete, som ska visas upp i skolan idag mellan 9 och 14. Skulle vara tacksam om ni kunde följa instruktionerna. - palindrom (länken fixad)

RSS 2.0