Perception & Cannibalism

(Ännu en dag använder jag mig utav länktipset Tomb \o/)

Idag sprutade jag läsk ur näsan. Jag tycker att det var onödigt av vissa personer att säga som de gjorde, när jag drack. Se bara vad som hände. Jag hämnades genom att förvandlas till en is-kulspruta; woooosh!

Nu ska jag till Oscar och se på It med Malin. Äta cupramen och svulla.

Uplifting Component

(titel från Tombs länktips \o\ tack!)


Jag hittade lappen vid kalendern där jag skriver i mina arbetstider. Det var roligt.

Det bästa just nu:

* musikskolan har köpt in en ny bas. Den är så skön att spela på<3
* kexchoklad
* Would You Let Me Play This EP 10 Times A Day?
* MOLN av Gunila Axén
* ruki star :D:D:D

ett kungarike för en titel

Varför ska det vara så svårt att komma på en passande titel till ett inlägg? Jag avskyr när jag skrivit klart och måste komma på en intressant och ögonfallande mening innan jag kan publicera. Borde göra en lista (åh jag älskar listor!) med olika titlar som jag med slumpen senare väljer ut för ett inlägg. Ge mig gärna förslag~

btw; jag orkar inte. Alls. :(
(glömmer jämt bort att jag skriver i html-redigeraren)

Vadå bibliotekarie?

Ibland finns det dagar jag bara är bitter på mitt jobb. Hylla efter hylla av osorterad facklitteratur är min stora mardröm och jag alfabetiserar helt på automatik. Det hjälper inte när dryga föräldrar/far-eller mor föräldrar/lärare/etc. lämnar av sina barn och studenter på eget bevåg, som att de anser att biblioteket är ett slags dagis. Snorungarna dräller böcker omkring sig och förstör. De gråter och skriker så det finns ingen som helst arbetsro. Så ett bibliotek utan låntagare är mitt ideal för ett bra bibliotek.

Fast det är paradoxalt, eftersom det jag avskyr mest är låntagarna. Samtidigt är det de som gör det fina med att arbeta där. Som den här damen jag råkade på idag. Där gick jag, satte tjurigt upp böcker på barnavdelningen, när hon stammande frågar efter en bok som hon inte kan hitta. (Det här är för övrigt en väldigt vanlig uppgift jag råkar ut för.) Så jag släpper allt jag har och ger mig ut på jakt. Boken står inte där den ska stå. Den är inte heller på någon snurra. Så antingen är den försvunnen, har placerats i magasinet utan att det registrerats eller så är den kasserad men inte raderad ur systemet. Jag frågar min chef om hjälp och självklart hittar hon boken där den ska stå, va fan? Damen och min chef skojar om min förmåga att arbeta på ett bibliotek, och där står jag, tjurigare än någonsin för att jag inte sett boken. Men de skojade bara snällt om mig och när damen skrattat och tackat så mycket så går hon iväg, men bara för att komma tillbaka. I en konspiratorisk viskning talar hon om för mig att  "man lär sig så länge man lever!" Skrattande går hon iväg.

Det är sådana låntagare jag tycker om. Pigga och positiva. Ställer inte till med onödiga problem. Så jag var rätt glad resten av passet, tillräckligt glad för att orka ta itu med den förhatliga facklitteraturen, särskilgt avdelning Q. Tur att de flesta böcker handlade om bak och matlagning. Då hade jag lite roligt!

Oh yeh. Läste mammas ICA kuriren idag och Linda Skugges frågesida är rolig. Ska se om hon har en blogg, lätt att jag följer den då.

"Elaka vaktjävel!"

En ny uppgift i digitalt skapande. Den är enskild så jag får bestämma hur musiken ska vara till filmsekvensen :D Mina lärare hade lagt över dubbade repliker för skoj skull. Jag hade tänkt scanna en lapp som jag hittade på jobbet, för den är hysteriskt rolig. Jag borde bli klar med några fler skoluppgifter. Jag borde se till att avsluta några texter till Tomb. Det är mycket jag borde göra... Men just nu finns det bara en sak jag vill göra och det är att baka kakor.

Jag tror Ylva läser över min axel. Oh shit.

Edit: Sarah och Ylva sitter och kollar på läskiga klipp från FEAR på youtube och jag kopplade in mina hörlurar. Jag skrek till sen okej? Självklart gör jag det när monsterjäveln hoppar fram från ingenstans.. Inte nog med att jag skriker till, jag rullar stolen bakåt av ren panik :D Vilken adrenalinkick!

En tiger med två ränder


Estland

Resan till Estland med min klass var helt okej. Omgivningen var rent ut sagt en fasad av misär och krackelerade byggnader och väldigt dåligt väder. När det inte regnade så blåste det och när det inte blåste så frös vi. Självklart var det en erfarenhet :3 Jag gick på ett pannkakeri, hittade en helt underbar antikaffär där jag köpte en sovjetisk medalj till min bror. Fanta i Estland smakar väldigt mycket apelsin och flaskan är orange. Jag tog med mig en hem, den står på skrivbordet nu och riktigt lyser med sin färg. Maten i Estland var speciell den också. Jag åt bland annat en mystisk rysk rödbetssoppa, läskigt bröd med stinkande korv och saltgurka. Fast den åt jag inte av.. sen fanns det skum chokladsmörja att bre på brödet. Den var inte alls god. Så jag höll mig till kakor och bröd från mataffärerna när vi inte åt på restaurang.

Första natten sov vi på ett vandrarhem som var övervåningen på en bowlinghall i Hapsal. Bussresan från Tallinn tog 2 timmar och jag sov nästan hela vägen. Det enda jag såg från bussen var antingen skog eller villaområden tills det blev mer och mer skog. Vi åt på en rätt mysig pizzeria och sen spenderade vi hela kvällen framför tvn tittandes på Pulp fiction, spelade kort och lyssnade på regnet.

Dagen därefter besökte vi ett ytterst litet museum om svenska kolonier och det var väll inte så intressant? Jag var otroligt trött och frös jättemycket. Samt att katten på museet inte ville hälsa på mig. Jepp, de hade en katt där inne. Så söt ;___;\\ Efter det gick jag och Sarah runt i Hapsal och klagade i princip hela tiden. En bankomat åt upp mitt kort men det fixade sig, tack och lov. Försökte fika men kaffet var helt misslyckat så vi gav upp och gick tillbaka till bowlinghallen och väntade på de andra. Det blev en episk match sen på bowlingbanan. Gissa vem som vann förresten? Packade ihop våra väskor och väntade på resten av klassen. Dags att ta bussen igen längre ut i landet av lera och regn. Hur är det möjligt egentligen! All denna lera och fruktansvärda gråhet.


Asså! "hjälpjagärfasthär".... Vi hittade självaste basen för Internet? D:

Andra natten blev jag inackorderad hos tre estniska tjejer på en skola i Birkas på ön Nuckö. Okej? Det finns en internatskola där som har rötter tillbaka i Sverige och bla bla bla, till exempel har de svenska på schemat. Silja hette min värdelev och jag minns inte de två andra i rummet, som faktiskt var illgrönt och de hade alltid två tv-apparater igång. Så jag fick se Catwoman med estnisk textning :D Eeeeeh! När de inte talade med mig på engelska så satt jag mest där på golvet på min sovsäck och beklagade mig i sms därför att ingen hörde av sig. Jag var helt isolerad från resten av min klass. Silja och hennes rumskompisar var åtminstone snälla mot mig och jag kände mig inte helt idiotisk. De bjöd på massor av te med honung och jag bjöd på choklad. Det gick åtminstone att prata med varandra fast vi hade verkligen inget gemensamt. Jag menar… verkligen inget gemensamt.

Fick följa med Silja under hennes skoldag där endast engelskan och svenskan var de lektioner jag kunde förstå språkligt sett. Förbannade finsk-ugriska språk! Efter skoldagens slut väntade en timmes bussresa till Hapsal och därefter buss tillbaka till Tallinn. Vi åkte spårvagn till ”gamla stan”, letade upp vandrarhemmet och dumpade alla väskor i ett rum på 12 sängar. Vi åt massor av kinamat på en gullig restaurang och handlade sen frukost så vi kunde klara av sista dagen på den här resan. Puh. Att sova i en våning med 12 flummiga tjejer tär rejält på mig men det var trevligt. Jag var sist att kliva upp på morgonen och ändå var jag klar först. MEGA FAIL! De kunde gott låtit mig sova ett tag till.

Gick på Ockupationsmuseet och besökte svenska folkhögskolan. Jag drack smält, mörk choklad. Det var otroligt mäktigt och jag kan verkligen inte förstå varför jag inte tog en latte. Antar att choklad övermannade mig. Järnspikar… hur som helst. Klassen försvann till båten och en timme senare var vi flygare klara för avfärd. Jag, Sofie och Sarah snackade massor av skit. Det var väldigt givande. Hem till Sverige kom vi och jag packade på nytt för att dagen efter resa till Uppsala. Mer om det nästa inlägg!

Det är väll ungefär allt jag hade att säga om Estland. Jag skulle säkert åka tillbaka dit men i så fall på sommaren och bara hänga i Tallinn. Det är säkert jättefint med all grönska på de förstörda byggnaderna. Jag är lite stolt över att jag till sist satte mig ner och skrev ner det här. Nu är det bara Tyskland och Uppcon kvar. Ops.

Esti

Nej men hej! Tillbaka i sverige. Jag lever. Knappt. Så trött... kollat min mejl; inget kul. De har skickat mina böcker. RSS; PUUUUUUH! Tråkigt.... Facebook; lite roligare. Skolmejlen; TRÅKIGAST. Hotmail; orkar inte. Bilddagboken; orkar inte.
Jag har duschat och ska strax föna håret och borsta tänderna (känner mig ren och fin igen ;____;\\) Jag är nervös och peppad på samma gång. Rätt normal kombination. Ah, packa ska jag göra. Sen.

Ses i Uppsala, annars på måndag i skolan och internätet.

Hittar inget tillräckligt fint foto från Estland att lägga till här, det får vänta till rapporten.

It's the End of the World

Vaknade förvirrad imorse. Först av att pappa väckte mig och sade hejdå och sen av mitt alarm. Jag är alltså förvirrad. En smärre huvudvärk, sömnig och förvirrad. Ska leta rätt på något ätbart.

Senare: Jag halvsov i soffan och tittade slött på animal planet. Duschade. Pappa ringde på hemtelefonen så jag fick stå där i bara en handduk och frysa, när vi diskuterade mitt bankkort. Inte kul! Men jag hade en skum dröm imorse. Jag har drömt den förut men antingen så minns jag saker från drömmen den här gången, eller så hände saker annorlunda. Jag försökte bland annat bli vän med en tecknad, talande ko som hade dåligt självförtroende. Jag är nyfiken på vad Freud skulle säga? Det stormade hela natten vilket betydde att spadarna upphängda på väggen utanför slamrade om vartannat. Pepp på spotify.

(jag skriver i en flytande punktlista. Hur sjukt pedantiskt undermedveten är inte jag fifan.)

Senare: Kollade det sista på Internet. Haha! Internet med en versal ”i”. Jag skrattar irl. Jag skulle kanske ta och föna håret? Blåsa det torrt så jag slipper ha en galen frisyr som står åt alla håll. Nyser sitter jag och gör också (Det verkar som om satsen skulle ha för många finita verb.) Skulle gärna slippa bli sjuk igen innan den här estlandresan och uppcon är avklarade. Skönt förresten, att det ordnade sig med mina oroligheter inför sovsalsvaktandet. Apropå uppcon så kom jag att tänka på Andreas. Jag skulle ju faktiskt ringa. Fast jag skulle tydligen försöka hinna äta någon riktig mat innan jag blir hämtad. En timme och tio minuter kvar. Mat var det ja…

Senare: Lugnt eller lungt? Det första ska det vara och jag känner mig fruktansvärt skadeglad just nu. Precis vad jag behövde. Väskan är packad, allt är laddat och avstängt, jag har hela rena kläder och mina glasögon sitter där de ska. Högen med kläder för uppcon är i en fin hög på golvet. Ska leta reda på en bra bild att ha till inlägget. En annan sak; är det bara jag som känner det? Oroligheter i luften. Troligen är jag bara extra paranoid.

Nu orkar jag inte skriva mer eller ha igång datorn. Ska publicera det här, kolla det sista och ringa Andreas. Sen blir det till att bära lite väskor och sådant. Vi hörs och ses :>

p.s. Lite svar på kommentarer från förra inlägget.
Tack morot och Disa för kramarna :3. WTH Emma och Louise. Börjar vi alla bli galna?? Och bea, jag visste inte att du länkade min blogg..? Sweet. Sen vill jag ha anteckningar från allt jag missar på japanskan desu.


I en sann Sofie-anda laddar jag upp bilden där en pingvin ser ut som en moogle eller tvärtom. Den är tillräckligt söt! MEN DÅ DRAR JAG DÅ.

Back to school

Då var det dags. Skolan. Knappt fem månader kvar. Jag hade tänkt kompensera för mina ogjorda uppgifter under lovet genom att lägga mig tidigt. Tidigt som i 22, oj oj oj. Jag låg och läste ungefär en timme och kände hur den bekanta sömnkänslan kom över mig så jag lade undan boken, släckte lampan och kröp ihop under täcket. Somnade jag? Nä. Istället spenderade jag en och en halv timme med att fundera, när jag egentligen ville sova. Samtidigt ville jag inte somna för det skulle betyda att jag skulle drömma. Mina drömmar nuförtiden är rätt obehagliga på det sättet att jag vaknar upp rätt förstörd. Som att de försöker äta upp mig och min energi. Inte för att jag minns dem men det är så det känns. Provade att ställa ner min digitala klocka för att rummet skulle bli mörkare. Fungerade inte så bra, fortfarande sömnlös. När jag fick nog av att tänka lyssnade jag på R.E.M ( On-the-go playlist) och Flight of the Conchords, spelade Klondike några rundor. När klockan till sist visade på 1:35, och de sista tonerna från Leggy Blonde tonade ut, stängde jag av och försökte en gång till. Fortfarande funderandes men jag slocknade väll runt 2 kan jag tro? 5:35 vaknar jag av sms. Somnar om. 6:05 ringer min väckarklocka och jag stänger bryskt av. Kollar mobillarmet, som visar sig inte gå igång förens 6:15. Somnar om. Vaknar och tvingar mig själv upp ur sängen. Bilden är orelaterad. Eller? Ja, jo... ville mest ha en.I duschen hände en märklig sak. Fick en jätteobehaglig känsla i jag-vet-inte-var-eller-vad-det-heter-men-nånstans-vid-strupdelen men som försvann efter en stund, men bara några sekunder senare var den tillbaka. Kändes som att jag skulle spy eller tappa all min luft på samma gång. Innan jag riktigt visste vad som pågick satt jag plötsligt ner med blod susande i öronen och försökte att inte hyperventilera. Det försvann strax och när jag såg mig själv i spegeln var jag likblek. Blek som ett lik, som i en mordserie. Blek som Edward Cullen (;’D) Det var en märklig upplevelse. För det var inte yrsel, det vet jag hur det känns.

Så önska mig lycka till på skoldagen. Eller nått.

Calling out to the astronaut

Ingen är online! Måhända för att jag bara är inloggad på irc men det är säkert ingen inne på msn heller. Ingen pratar med mig där iallafall förutom några ytterst få av mina 50+ kontakter. PUH! Care trasslar lite. Jag äter i ren desperation av min mintkrokant ;___;\\ Sa jag att jag även tittar på Sex and the City säsong 3? Det gör jag. Det är dåligt. Kanske skulle ta och se lite sjukhusserier istället så att jag kan lugna ner mig.

Var är alla på irc?! ;______; Så ynklig jag känner mig.

Grrl's just want to have fun

Så var det dags för mig att försöka få till ett inlägg. Jag vaknade av mitt alarm vid 10 där och gjorde mig fin och redo för dagen på tjugo minuter. Vad har jag lärt mig av det? Att om min syster alltid började senare än mig på dagarna så skulle jag lätt få sova mer och bli redo för skolan på en halvtimme. Skrev ut några saker för Cares räkning, åt en skål Frosties. Mjölken absorberar allt socker då det smakar bara majs. Fifan. Min pappa skjutsade ner mig till tåget och jag påminde om min namnsdag. Som jag visste var idag för att Andreas smsat och gratulerat :D Jag kom inte ihåg det själv ens. Lovet har gjort mig immun mot datum. Och tid tydligen. Väl inne i Stockholm gick jag på ”billiga” inredningsbutiker. De hade inte mitt bäddset i färgen jag ville ha på Mique så jag funderade på en necessär istället men de var nästan lika dyra wth?! Beställde bäddestet på Internet när jag kom hem istället. Sprang fort till Myrorna och spanade efter en bra burk. Bör jag vara optimistisk eller pessimistisk gällande kvitton? Hur stor ska burken vara? Jag hittade hur som helst ingen bra vare sig i storlek eller vare sig pris. Tänker inte lägga ut pengar på en bra dyr burk som kommer att bli klottrad eller fult dekorerad. När jag kom hem fixade mamma fram en burk som jag säkert kan måla om med en orange färg :D frågan är ifall den är stor nog? Ska diskutera med personer som har koll. Seriösa affärer det här med THE BURK.

Hängde på Centralen i väntan på Alice. Vi satt några timmar på Waynes och planerade Caresaker. Ett schema är färdigt \o/ Personligen tycker jag att det är löst, allt är relativt och självklart kommer saker inte gå som vi vill blah blah. Blir väll ändringar på tid och plats menar jag. Awesome. Uppcon är awesome. Pepp pepp. Känn pepp?

Efter planering konsulterade jag Alice beträffande hår. Jag har funderat på att sluta blondera rötterna och istället färga mitt blonda mer naturligt blond. Förstår ni vad jag menar? Det ska inte vara så platina men mer åt ljusbrunt. Tror jag. Hade en tanke om att färga min naturliga hårfärg men det känns meh. Jag gillar att vara blondin. So much more fun? Ehe :’D Jag köpte inte hårfärg och är inte ett milligram klockare. Hjälp mig.

Sf-bok nästa ajaj. Alice var den enda av oss som lyckades anti-konsumera. Jag gick därifrån med en köpt manga (Kitchen Princess 4 <3) Skiiiiiiit också. Så kan det gå. Men manga är så trevligare att läsa irl av papper än på Internet. Har dessutom fått tillbaka mina senaste Hana Kimi :D kan köpa vidare. Jag och Alice gick skilda vägar i tunnelbanan och det snöade i Danderyd. Tror jag. Antingen så snöade det eller så blåste det bara snö från taken. Iskallt ute, kunde blåsa moln. Underbart!

Brasan slocknar snart och jag har MTV igång. Big lawl. Kollade just allt jag skrivit, det fyller nästan en hel A4. Mycket imponerad av mig själv. Ska försöka ta tag i analyserna som jag borde ha gjort på lovet, skolan börjar på torsdag. Vill inte tillbaka.

angående titeln. SPOTIFY :D

Studenten närmar sigvad tycks? har äntligen tagit mig tid och slutat ha ångest.
(+e på Författar btw.)

Serenity

Intressant. Jag har tagit mig tid att börja kolla på en film jag spelade in för länge sen. Serenity. Verkar påminna lite om the Fifth Element. Här är de första tankarna som slog mig:

"Den är konstig. Den följer nog inte den klassiska dramaturgin."

"Finns soundtracket på Spotify?"

"NAJS! Captain Hammer!"

"........titta där, Joss Whedon är inblandad och den stora faktorn."


Jag kände mig tvungen att starta datorn och skriva ner det här innan jag helst skulle förlora känslan. Fast jag nästan lovat mig själv att inte logga in på hela dagen.

Hoban 'Wash' Washburn: This landing is gonna get pretty interesting.
Capt. Malcolm Reynolds: Define "interesting".
Hoban 'Wash' Washburn: [deadpan] Oh God, oh God, we're all going to die?


SNAP. Nu vet jag varför den inte är "klassisk"! Den är baserad på Firefly! Hajade till när jag kollade upp det på wikipedia. Haha, serien Hanna pratat om. Klart det kan följa en klassisk dramaturgi, men eftersom den är baserad på något som inte är en film från början händer det att det kan bli annorlunda. Kom på mig själv med att börja diskutera film så jag ska sluta skriva nu... BTW, episkt slut.


RSS 2.0